Egetforum.com

Hur du skapar ett forum

Här kan du läsa mer om hur du kan skapa ett eget forum. Vi ger dig även lite att tänka på innan för att se till att du är redo att ta dig an ett eget forum. 

Varför skapa ett forum?

Det finns flera orsaker till varför man vill skapa ett forum. Det kan vara så att man säljer produkter som är komplicerade och kräver mycket support. Då kan ett forum avhjälpa detta. Eller så vill ni förbättra er SEO genom att låta era besökare svara på de vanligaste frågorna. Vad det än kan vara så har vi här tagit fram fem olika orsaker till varför du bör skapa ett eget forum. 

En plats för en gemenskap att växa

Genom att skapa ett forum för dina besöker får du veta mer om dem. Ett forum gör att besökarna kommer tillbaka om och om igen och att de vill besöka din sida.

Ett forum ger en orsak till att komma tillbaka

Många sidor kämpar med att locka till sig besökare och att få dem att komma tillbaka. Har du ett forum på din sida kommer besökarna att återvända; de vill se svaret på det de skrev eller se om någon har skrivit något mer om ett ämne som intresserar dem.

Dina besökare lär sig av varandra och dig

Man vill gärna skapa innehåll på sin sida som är av värde för sina besökare. När ditt forum växer så kan tillslut besökarna ge svar på frågorna vilket hjälper er. Säljer man produkter som är avancerade kan ett forum avlasta kundservice genom att besökarna kan hjälpa varandra istället.

Du kan se vad dina besökare pratar om

När man skriver innehåll är det alltid en utmaning att komma på ämnen som kommer att intressera dina besökare. Har man ett forum så vet du vad som intresserar besökarna och vad de har många frågor om etc. Du kan därmed enkelt skapa värdefullt innehåll utifrån vad som pratas om på ditt forum.

Ett öppet forum kan förbättra SEO

Ibland behöver man ha ett privat forum men om man kan ha ett öppet så hjälper det dig i er SEO. För varje ämne som startas skapas en ny sida som indexeras av sökmotorer. Dessa sidor kommer sedan även att svara på frågor som många söker på och synas än med i sökmotorerna.